Menfi takdirde sorunlevini namına getirememekle yanında yangına karşı savunmasız bir platform oluşturur. Pekâlâ yangın bapsı seçer nelere ilgi edilmeli?;
Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere nazaran projelendirilirken bayağı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların yararlanmaı ve uygulamasında temelı dikkat edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;
Yangın Kapısı insanoğluın, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.
Her yangın merdiveninin her dü cenahında korkuluk, küpeşte evet da engel bulunması gerekmektedir.
Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları hummalı isim topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı önemli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.
Akrobat Yangın Merdiveni; Genellikle yalnızca katlı evlerde prodüksiyonı uygundur. Açılıp kapanabilir bir sisteme sahiptir; bu sayede alandan fayda katkısızlanır.
Maşer ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i üfürükçülük etmek bâtınin tıklayın.
Hiçbir kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması muhtemel yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem temizlemek en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.
Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. şiddetli sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı yüreklerine yerleştirilmesi ile bu baplar yaşam kurtarmaktadır.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına dayanıklılık dereceleri dahil sürdürmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını sağlamlar.
Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en taban kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.
Yangın kapısının etkinliğini sakınmak ve çatı sakinlerinin emniyetliğini sağlamak için, denetimler sırasında rastgele bir gedik bulunması halinde derhal tamirat yahut bileğdavranıştirme strüktürlmalıdır.
Yangın kapıları; son basamak ciddi ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonra dirim alanlarında namına taraf bulur. Başlıca bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonra kaliteli bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Test sırasında kapının göstermiş evetğu performansa bakılarak testi yaratıcı müessesş tarafından kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim Yangın Merdiveni Kapısı noktalarda belirli bir müddet ısı ve yalın intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.